Lektørudtalelsen for Pattedyr i Mørket

”Lektørudtalelse for:

Ejler Nyhavn

Pattedyr i mørket. Forlaget Ravnerock. 150 sider.

Anvendelse/målgruppe/niveau:

Ejler Nyhavns novellesamling ”Pattedyr i Mørket” er en emnemæssig bred samling af fortællinger. For læsere af noveller og ny dansk litteratur.

Beskrivelse:

I 11 noveller breder ejler Nyhavn en bred vifte af fortællinger af forskellig længde og fra forskellige tidsperioder og genrer ud. Én er historisk, en er science-fiction, en er spøgelsesagtig, nogle foregår omkring anden verdenskrig og nogle i nutiden. Enkelte noveller er meget korte, andre er væsentligt længere og inddelt i kapitler. Novellerne er skrevet i en særegen stil, og sætningerne er flere steder bygget meget anderledes op, end hvad man er vant til. Der optræder mange sære eller lidt skæve eksistenser. Mange af novellerne har sit afsæt i Sønderjylland. Der er tale om en spændende og anderledes novellesamling, som nok ikke appelerer bredt, men som de fleste vil kunne finde en favorit i. Den indledende novelle skiller sig markant ud fra de efterfølgende med megen dialog, hvilket måske kan afskrække nogen fra at læse videre, og det ville være synd!

Sammenligning:

Det er Ejler Nyhavns fjerde udgivelse. Jeg har ikke tidligere læst noget af forfatteren, og intet jeg tidligere har læst, kan helt sammenlignes med disse noveller, men jeg kommer alligevel til at tænke lidt på Kaspar Colling Nielsens ”Mount København”.

Konklusion:

En spændende og meget varieret novellesamling.”

 

DBC/

(Maria Björnsdóttir)

by Ejler / september 18, 2011
categories: Uncategorized

 

Skriv et svar