Lektørudtalelse for 101 Litterære Postkort – Eftersendte Replikker

Tage Aille Borges og jeg har så fået en lektørudtalelse for “101 Litterære Postkort”, og een vi er ganske tilfredse med. Jeg selv er i udtalelsen blevet forfremmet til “..oversætter på tidsskriftet Hvedekorn.”

Læs udtalelsen herunder:

Anvendelse/målgruppe/niveau

Målgruppen er de specielt litterært interesserede og evt. også lyriklæsere. Smal målgruppe. Jeg forestiller mig også de litterære postkort brugt i forskellige undervisningssammenhænge fra og med godt gymnasieniveau.

Beskrivelse

Der er to forfattere bag denne samling af fiktive litterære postkort mellem 100 afdøde forfattere og digtere. Ejler Nyhavn er lyriker, musiker, litteraturhistoriker og oversætter på tidsskriftet Hvedekorn. Tage Aille Borges (Jens Carl Sanderhoff) præsenterer sig bl.a. som poet, fotograf, lyddesigner og dadaist. 101 litterære postkort i en samling, der ikke rigtigt ligner noget andet jeg har læst. Her skriver fx salige Dan Turell til Kafka: “Og så er der Deres version af tilværelsen, kære Kafka, den er helt litteraturens. Jeg ser mændene hos Dem, ser kvinderne, men jeg forstår dem ikke, og jeg bliver bange, når jeg ikke forstår.” Hertil svarer Kafka bl.a.: “Mine mænd og mine kvinder skræmmer Dem? Herfor undskylder jeg, men kun dertil!” Andre digtere er så forskellige som Rimbaud, Inger Christensen, Brecht, Borges, Brandes, Huxley og Jens August Schade. Der er Ginsberg, Schiller, Woolf og Strindberg. Det sidste postkort er til en nulevende digter Søren Ulrik Thomsen.

Sammenligning

Idéen med litterære postkort er ret original, og jeg kan ikke finde noget at sammenligne med.

Samlet konklusion

Litterære specialiteter som denne har en relativ smal målgruppe. Og samlingen kræver aktiv formidling. Men de fiktive litterære postkort er faktisk en berigende fornyende litterær idé.

Lektør: Carsten Güllich-Nørby

by Ejler / november 7, 2010
categories: Uncategorized

One Comment

  1. Flere arrangementer i forb m bogen er blevet afholdt og flere vil følge, forlyder det.
    Og de to herrer udgiver hver for sig en tekstsamling på forlaget Armé i løbet af kort tid.
    Vi er nogen, der glæder os til at høre nærmere.

Skriv et svar